LEGENDARISCHE FILM FANFARE HERLEEFT IN GIETHOORN OP EIGENTIJDSE WIJZE: ‘WE LEVEN ONS STUK’

De Stentor – Bijna 1.500 mensen hebben woensdagavond in Giethoorn de première bijgewoond van het theaterspektakel dat is gebaseerd op de film Fanfare. In een openluchttheater aan de dorpsgracht herleefde de legendarische film uit 1958 van Bert Haanstra.

Cor van Dalen  Laatste update: 22-06-23, 17:53

Met een eigentijdse kijk op de film, een flinke portie humor, de hoofdrolspelers die in de plomp worden gegooid, en toch ook herkenbare aspecten uit de film die het waterdorp destijds uit de anonimiteit haalde. Het verhaal in een notendop: de kleinzoon van de toenmalige dirigent, destijds gespeeld door Albert Mol, wil muziekgezelschap Kunst en Vriendschap nieuw leven inblazen. Maar de geschiedenis herhaalt zich en er ontstaat tweespalt.

Fabian Claes Jansen speelt de rol van voorzitter van de muziekvereniging. Dat was 65 jaar geleden min of meer caféhouder Hans Kaart, een in die tijd groot acteur, en zijn bulderende lach zal menig filmkijker zich nog herinneren.

Met gezonde spanning leefde Jansen en de rest van de cast toe naar de eerste van in totaal vijftien voorstellingen, waarvoor de tickets worden verkocht met een diner in een van restaurants in het waterdorp. Hij speelde André Hazes in de musical Zij gelooft in mij en was te zien in films en series zoals Vreemd BloedWebcamMannenharten en Mees Kees.

Hoe ben je in Fanfare terechtgekomen?

Jansen: ,,Een castingbureau belde me met de vraag of ik interesse had om in Fanfare te spelen. Na een telefoongesprek met Louis van Beek, de scriptschrijver, was ik om. Ik heb vroeger jaren althoorn gespeeld

………Lees het artikel verder op destentor.nl

Te zien in Giethoorn

Tickets reserveren doet u online of bel ons op 0521 514004

(€3,75 reserveringskosten bij telefonische boekingen)