De voorbereidingen voor Theaterspektakel Fanfare in Giethoorn zijn in volle gang. Tijdens de feestelijke startbijeenkomst op 21 maart gaven spelers Christiaan Koetsier en Jip Wassenberg alvast een voorproefje, zij zongen in een punter midden in Giethoorn het openingslied van de voorstelling. Ontroerend, meeslepend en aanstekelijk. Dat klinkt naar meer! Aan de kade, voor Grand Café Fanfare, spreken wij regisseur Anne de Blok en scenarioschrijver Louis van Beek.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor deze voorstelling?

Louis: ‘’Het idee kwam van de producent en de mensen uit Giethoorn. Het kwam in een stroomversnelling, en toen werden Anne en ik gevraagd.”  Regisseur Anne vult aan: ‘’Louis en ik hebben tijdens een eerder project al samengewerkt en dat beviel heel erg goed!”

Gaat de voorstelling lijken op de originele film?

Louis: “ De film is zo mooi en briljant, veel mensen kennen de film, vooral iedereen in Giethoorn. Dat zit eigenlijk zo in het hart! We willen de film als uitgangspunt nemen om een nieuw verhaal te vertellen dat zich nu afspeelt, waarin de geschiedenis zich lijkt te herhalen.” Anne: ‘’De elementen van de originele film willen we tijdens het theaterspektakel ook graag terug laten komen in het toneel en in de kleding bijvoorbeeld.”  “Het DNA van de film zal absoluut te zien blijven, zoals de koe die op het bootje vaart en mensen die in het water vallen… de beelden die iedereen kent uit de film!” aldus Louis.

Waarom moeten mensen nou echt naar het theaterspektakel komen?

‘’Als je zin hebt in een mooie avond met lekker eten en met een voorstelling die je een warm gevoel geeft met prachtige muziek, dan is dit theaterspektakel een absolute aanrader!” zegt Louis. Anne: “Supertof voor mensen uit Giethoorn en omgeving, maar ook uit de rest van het land natuurlijk!”

De voorstelling zal iedereen aanspreken. “De film was natuurlijk ook al voor jong en oud, want het geeft echt een familiegevoel. We horen veel verhalen van mensen die deze film vroeger keken met hun vader of opa.”

 

 

Meedoen en meemaken

Misschien heb je de oproepjes al zien langskomen. Naast een professionele cast zoekt de organisatie ook naar zangers en hobby-muzikanten uit de buurt! Aanmelden voor de fanfare of het koor kan via hier.

—- Interview door Lisa en Mirthe, Stagiaires Zwolse theaters

Te zien in Giethoorn

Tickets reserveren doet u online of bel ons op 0521 514004

(€3,75 reserveringskosten bij telefonische boekingen)