CAST & CREATIVES

Regie, script & liedteksten, muziek en de cast van Theaterspektakel Fanfare

Anne de Blok regisseert Theaterspektakel Fanfare Giethoorn 2023

Regie | Anne de Blok

Anne regisseert Fanfare
Zij werd als actrice genomineerd voor Aanstormend Talent en kreeg voor Brugklas de Musical een nominatie voor Beste Regie.
Lovende kritieken kreeg ze voor haar regie bij Van Katoen en Water, de grootschalige community-productie in Almelo.

Maarten Gal is dirigent van het fanfare orkest van Theaterspektakel Fanfare Giethoorn

Dirigent orkest | Maarten Gal

Maarten Gal is dirigent van het Fanfare orkest.
Naast dirigent is Maarten ook hoornist. Hij studeerde zowel klassieke- en schoolmuziek en lichte muziek aan de conservatoria van Zwolle en Hilversum.

Louis van Beek scriptschrijver van Theaterspektakel Fanfare Giethoorn 2023

Script | Louis van Beek

Louis heeft het script geschreven voor Fanfare.
Van Beek is een ervaren schrijver, regisseur en acteur met een Louis d’Or nominatie op zijn naam. Ook is hij voorlezer van luisterboeken.
Hij schreef eerder voor theaterproducties met lokaal gewortelde verhalen (EMMA) en kent de impact van community-producties.

Sasja Polder is kostuumontwerper voor Theaterspektakel Fanfare Giethoorn 2023

Kostuums | Sasja Polder

Sasja ontwerpt de kostuums voor Fanfare.
De uitdaging bij dit project ligt niet alleen in het verbeelden van het script, maar zeker ook in het refereren naar de film uit 1958: zwart/beelden uit de film en refereren naar Giethoornse vlag.

Muziek | Fons Merkies

Fons Merkies is een Nederlands componist. Merkies ontving de Oeuvre Award Multimedia tijdens de Buma Awards 2022 voor zijn composities voor films en televisieseries. Hij heeft o.a. muziek geschreven voor: All Stars, Alles is Familie, Mannenharten, Van Speijk, Flikken Maastricht, Moordvrouw en Goede Tijden Slechte Tijden.

Jolanda Lanslot is de decorontwerper van Theaterspektakel Fanfare Giethoorn 2023

Decor | Jolanda Lanslots

Jolanda studeerde Theatervormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht. Hierna werkte ze als decorontwerper voor theater, film en opera, waaronder Opera Spanga waar zij 20 jaar de vaste decorontwerpster is geweest voor de films en voorstellingen. Ook is Lanslot programmeur en founder van de expositieruimte NDSM-Fuse in Amsterdam-Noord.

Barbara Lok - zangdocent bij Theaterspektakel Fanfare Giethoorn

Koor repetitor | Barbara Lok

Barbara begeleidt het koor.
Barbara is zangeres, zangdocent en dirigent. De afgelopen jaren heeft zij zich voornamelijk bezig gehouden met mooie regionale muzikale projecten zoals Storm over Beuleake en daarna volgde meerdere. De laatste is de succesvolle ‘Eiland in de Verte.’ Momenteel zingt zij ook weer met Willeke Alberti.

Stijn Hoes is muzikaal leider van Theaterspektakel Fanfare Giethoorn 2023

Muzikaal leider | Stijn Hoes

Stijn is muzikaal leider bij het theaterspektakel.
Hij componeert, acteert, musiceert en maakt geluidsontwerpen voor vele theaterproducties. Muziek werkt verbindend, en zo gaat hij met behulp van de composities van 𝘍𝘰𝘯𝘴 𝘔𝘦𝘳𝘬𝘪𝘦𝘴, lokale musici en een verhaal wat geworteld is in Giethoorn opzoek naar wat de Fanfare hun muzikaal samenbrengt

Mattias van de Vijver speelt Valentijn in Theaterspektakel Fanfare Giethoorn 2023

Mattias van de Vijver | Valentijn

Mattias van de Vijver is een Vlaams acteur en speelt trompet en trombone. Hij heeft onder meer meegespeeld in Penoza, Flikken Maastricht, Hamlet van Theater Rotterdam en ‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’ van Het Nationale Theater.

Wendy Briggeman speelt Aike, de jeugdvriendin van Valentijn in Theaterspektakel Fanfare Giethoorn 2023

Wendy Briggeman | Aike

Wendy Briggeman speelt Aike, de jeugdvriendin van Valentijn en huidige dirigent van Kunst en Vriendschap. Wendy is actrice en muzikant. Ze speelde oa in voorstellingen van Maas Theater & Dans, Theatergroep Wie Walvis, Raaf muziektheater en Theatergroep Playback. Op televisie was ze te zien in de series Van God Los, Flikken Maastricht, Moordvrouw, Goede tijden slechte tijden en Het Klokhuis.

Peter van Heeringen speelt oud dirigent en opa van Valentijn in Theaterspektakel Fanfare in Giethoorn 2023

Peter van Heeringen | opa

Peter van Heeringen is onlangs genomineerd voor een Musical Award in de categorie ‘Beste mannelijke bijrol’ voor zijn ongelooflijke prestatie in ‘Charlie and the Chocolate Factory”. Maar dat is niet alles! Hij kruipt nu in de huid van grootvader Strijker in het theaterspektakel Fanfare en is tevens oud-dirigent.

Christiaan Koetsier speelt Willem, een oude schoolvriend van Valentijn in Theaterspektakel Fanfare Giethoorn 2023

Christiaan Koetsier | Willem

Christiaan Koetsier speelt Willem een oude schoolvriend van Valentijn en Aike.
Christiaan is zanger, poppenspeler en acteur. Hij is bekend van Ciske de Rat, Soldaat van Oranje en Theater Terra (poppentheater).

Hilke Bierman speelt Jannie Gort-Droog, Gerards vrouw en penningmeester van Kunst en Vriendschap in Theaterspektakel Fanfare Giethoorn 2023

Hilke Bierman | Jannie Gort-Droog

Hilke Bierman speelt Jannie Gort-Droog, vrouw van Gerard Gort en is penningmeester van Kunst en Vriendschap.
Hilke is bekend van de theatervoorstelling Opvliegers, het feest van Tante Rita, Op Hoop van Zegen en Mamma Mia.

Jip Wassenberg werkt mee in het creatieve team en is professionele ondersteuning voor het koor

Jip Wassenberg | ondersteuning projectkoor

Jip is in 2021 afgestudeerd in muziektheater aan Codarts Conservatorium Rotterdam. Jip is niet alleen als performer, maar ook als onderdeel van het creatieve team bij meerdere producties van het Wilminktheater betrokken geweest. Zo was ze onderdeel van Scrooge, Santa’s revue, Tot Tubbig en Niet Verder en Van Katoen en Water. Afgelopen seizoen vertolkte ze de rol van Nannie Mozart in Wolfgang het Wonderjong van Theater Oostpool en Theateralliantie. Na deze tour in de theaters is ze weer terug in de buitenlucht voor De Fanfare. Binnen dit theaterspektakel werkt Jip mee in het creatieve team en is ze professionele ondersteuning voor het koor.

Fabian Jansen speelt de voorzitter van Kunst en Vriendschap in Theaterspektakel Fanfare Giethoorn 2023

Fabian Jansen | Gerard Gort

Fabian Jansen speelt Gerard Gort, de voorzitter van Kunst en Vriendschap.
Fabian is bekend als André Hazes in de musical ‘Zij gelooft in mij’. Daarnaast heeft hij gespeeld in diverse films en series, zoals Vreemd Bloed, Webcam, Mannenharten, Mees Kees.

Binnen Theaterspektakel De Fanfare werkt Aniek mee als de professionele ondersteuning van het koor.

Aniek Venhoeven | ondersteuning projectkoor

Aniek Venhoeven studeerde in 2021 af aan de opleiding Muziektheater aan het Codarts Conservatorium. Daarna volbracht zij een extra semester aan de toneelschool van The University of the Arts in Philadelphia, Amerika. Aniek speelde in verschillende producties van het Wilminktheatheater in Enschede, waaronder de kerstmusical Scrooge en Tot Tubbig en niet verder. Ze vertolkte de rol van Ilse in Spring Awakening (Opus One) en tourde recent met de musical Charlie and the Chocolate Factory (Theateralliantie) door Nederland.

Hét theateruitje van deze zomer