PERSBERICHT

Cast Theaterspektakel Fanfare bekend

Hilke Bierman, Fabian Jansen, Peter van Heeringen, Wendy Briggeman, Mattias van de Vijver en Christiaan Koetsier vervullen de rollen in het theaterstuk over Fanfare Kunst & Vriendschap 65 jaar later, gebaseerd op de gelijknamige film van Bert Haanstra. M.O.L. Producties (Meenthe op locatie) heeft vandaag de volledige cast bekend gemaakt van het nieuwe muzikale theaterspektakel ‘Fanfare’, dat te zien is van 21 juni t/m 15 juli op een unieke buitenlocatie in Giethoorn.

Peter van Heeringen, onlangs genomineerd voor een Musical Award in de categorie ‘Beste mannelijke bijrol’ voor zijn rol in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, kruipt in de huid van Grootvader Strijker, de oude (overleden) dirigent van Fanfare Kunst en Vriendschap. “Ik ken de film van vroeger, mijn moeder komt uit Steenwijk en ik uit Zwolle dus wij zijn vaak in Giethoorn geweest. Daarnaast hou ik van zingen en van locatie voorstellingen dus ik kijk er erg naar uit om in deze productie te spelen.” zegt Peter.

Hilke Bierman, zes keer genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award speelt de rol van Janny Gort-Droog, penningmeester van Kunst en Vriendschap. De jonge talentvolle acteur en poppenspeler Christiaan Koetsier speelt de rol van de geboren en getogen Gieterse Willem de Vries, bestuurslid van Fanfare en vriend van Valentijn Strijker (de kleinzoon van Strijker) en Aike Petter (dirigente van Fanfare Kunst & Vriendschap).

Aan de rand van Giethoorn in Nationaalpark Weerribben Wieden wordt een theater opgebouwd waarbij de pittoreske omgeving met grachten, slootjes, bruggen en rietgedekte daken letterlijk het decor vormen. Het muzikale theaterspektakel vertelt een nieuw verhaal met herkenbare elementen uit de film. En alsof dat nog niet genoeg is, is ook een driegangendiner inbegrepen bij één van de zeven deelnemende restaurants in Giethoorn.

Regie is in handen van Anne de Blok (Misfit de Musical, genomineerd voor Beste Oorspronkelijk Nederlandse Musical), muziek geschreven door Fons Merkies en het script en de liedteksten komen van de hand van Louis van Beek.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.theaterspektakelfanfare.nl

Theaterspektakel Fanfare is een productie van Stichting M.O.L. (Meenthe op locatie) in opdracht van Rabo Theater De Meenthe, Zwolse theaters en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Te zien in Giethoorn

Tickets reserveren doet u online of bel ons op 0521 514004

(€3,75 reserveringskosten bij telefonische boekingen)